Mag een makelaar van de NVM tijdens de onderhandeling het systeem van verkoop wijzigen?

Mag een makelaar van de NVM tijdens de onderhandeling het systeem van verkoop wijzigen?

Veel mensen ervaren koop of verkoop van onroerend goed als een spannende periode. Dat begrijpen wij. U koopt of verkoopt waarschijnlijk niet wekelijks onroerend goed. Zodra u interesse heeft in een bepaalde woning en u brengt een bod uit, dan wilt u graag zo snel mogelijk weten waar u aan toe bent. Is het mogelijk dat een makelaar van de NVM tijdens een onderhandeling het systeem van verkoop wijzigt? Ja, dat is mogelijk.

Het wijzigen van een biedprocedure

De verkopende partij weet pas nadat de woning op de markt is gezet, hoe groot de interesse is in de woning. Soms blijkt dat er veel interesse is in een woning, meer dan vooraf werd verwacht. In zo’n geval kan het voorkomen dat de verkopende partij beslist om de biedprocedure te wijzigen. De verkopende partij kan dan bijvoorbeeld kiezen voor een inschrijvingsprocedure.

Voordelen van een inschrijvingsprocedure

Soms wordt er gekozen voor een inschrijvingsprocedure, omdat dan alle geïnteresseerden een bod mogen uitbrengen. Het voordeel hiervan is dat de verkopende partij op deze manier snel kan zien wie de beste koper is. En iedereen is vrij om een bod uit te brengen. Bij een inschrijvingsprocedure hebben alle bieders de kans om een hoogste bod uit te brengen.

Systeem van verkoop wijzigen nadat eerdere onderhandelingen afgerond zijn

Een verkopende partij kan pas het systeem van verkoop wijzigen, nadat alle lopende onderhandelingen afgerond zijn. Dus zodra er geen onderhandelingen meer actief zijn, dan mag de makelaar van de NVM het systeem van verkoop wijzigen.

Laat u adviseren door onze makelaar

Onze professionele aankoop- en verkoopmakelaars kennen de woningmarkt uitstekend. Heeft u interesse in een woning en werkt u samen met een aankoopmakelaar? Dan mag u eventuele twijfels en onzekerheden uitspreken. Onze makelaars zullen u tijdens het proces begeleiden en elke vraag beantwoorden die u heeft. Makelaars Nijmegen helpt u graag bij aankoop of verkoop van onroerend goed. U hoeft dit niet alleen te doen.

Heeft u vragen of hulp nodig bij het vinden van een makelaar in Nijmegen?