Wanneer moet ik mijn aankoopmakelaar betalen?

Wanneer moet ik mijn aankoopmakelaar betalen?

Wanneer u een woning koopt, komen hier verschillende kosten bij kijken. Wij begrijpen dat u graag wilt weten wanneer het moment is om de aankoopmakelaar te betalen.

Eigenaar van de woning

De meeste makelaars zullen u vragen om de makelaarskosten te betalen, zodra u officieel eigenaar van de woning bent. Wilt u de makelaarskosten betalen op een ander moment? Overleg dit dan met uw aankoopmakelaar.

No cure no pay
In de meeste gevallen geldt; no cure no pay. Dit houdt in dat wanneer u geen koopcontract ondertekent u ook geen kosten kwijt bent aan de makelaar. Het is wel belangrijk dat u dit van tevoren duidelijk afspreekt met uw makelaar.

Bouwkundige keuring en taxatierapport

Wanneer u geen koopcontract ondertekent, houdt dit in dat u geen eigenaar bent van de woning. U hoeft dan meestal ook geen kosten aan de makelaar te betalen. Let wel, wanneer u een bouwkundige keuring laat uitvoeren en/of een taxatierapport laat opstellen, dan zitten hier te allen tijde kosten aan verbonden. Dus ook wanneer u uiteindelijk geen woning koopt, bent u wel verplicht om deze kosten te betalen.

Laat u adviseren door onze makelaar

Onze makelaars uit Nijmegen leggen u graag verder uit hoe het zit met ‘no cure no pay’. Wanneer u besluit samen te werken met een van onze makelaars, zullen zij u ook aangeven wanneer zij de factuur naar u sturen. Heeft u hulp nodig? Onze makelaars uit de regio van Nijmegen staan graag voor u klaar!

Heeft u vragen of hulp nodig bij het vinden van een makelaar in Nijmegen?